U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Duurzaamheid / maatschappelijk verantwoord ondernemen. (MVO)

 

       1)     Voorafgaand aan de uitvoering van een sloopwerk inventariseert Wolter Groep de vrijkomende materiaalstromen waardoor er zeker 95% van de vrijkomende materialen hergebruikt kunnen worden.

 

Inventarisatie is opgebouwd uit:

 

a)      Materialen die onbeschadigd (1 op 1 )verwijderd kunnen worden zoals deuren, dakpannen, radiatoren, bestratingsmaterialen.

b)      Materialen die vrijkomen met lichte bewerking zoals metsel- en veldbrandstenen, balkhout etc.

c)       Materialen die vrijkomen met zware bewerking zoals puin, te verwerken tot menggranulaat d.m.v. mobiele puinbreker.

d)      Overig restafval wordt gescheiden afgevoerd naar een erkende verwerkingsinrichting.  (zoals b.v. hout, vloerbedekking, dakleer, pvc etc.)

 

       2)     Social Return on Investment:

Wolter Groep zet ook mensen in met een afstand tot de arbeidsmarkt, dit zijn bijvoorbeeld langdurig werkelozen of mensen met een beperking.

Bij Wolter Groep krijgen zij de mogelijkheid ervaring op te doen wat weer kan leiden tot een (vaste) aanstelling in ons bedrijf of elders.

 

3)     Wolter Groep heeft medewerking verleend  aan het tot stand komen van het  “Limburgs Duurzaam Sloopprotocol”  waar ook de Provincie Limburg in participeert Het duurzaam sloopproces bestaat uit meerdere partijen die als doel gesteld hebben: de milieubelasting van het slopen te reduceren en het hergebruik van vrijkomende materialen te bevorderen.  Eerste Pilot project gestart in maart 2015: klik hier voor meer info  en deze link